Svenskutvecklad innovation förhöjer astmapatienters livskvalitetEn svenskutvecklad innovation gör det möjligt att lindra astmabesvär i sömnen. Airsonett erbjuder en smart behandling som bidrar till förhöjd livskvalitet genom att ge astmapatienter tillgång till ren inandningsluft nattetid.

Airsonett baseras på TLA tekniken (Temperature controlled laminar airflow), som radikalt minskar exponeringen av partiklar (allergener) i individens andningszon. Metoden skapar ett område av i stort sett partikelfri (allergenfri) luft i patientens andningszon, vilket ger astmatikerns hyperaktiva immunförsvar välbehövlig återhämtning. Airsonett behandling innebär alltså att patienten sover i ren luft. Kliniskt säkerställda studier visar att behandling med Airsonett hämmar allergin, minskar inflammationen och ökar livskvaliteten.
–Airsonett är en biverkningsfri innovation som i kliniska studier visat sig bidra till ett mycket positivt resultat för astma- och allergipatienter samt man har för patienter med allergiskt eksem sett lovande resultat. Airsonett är en av landstingens subventionerade medicintekniska produkter och ordineras av specialistläkare, säger Airsonetts vd Fredrik Werner.

Airsonett har fått fortsatt stärkt förtroende och bland annat Svenska Barnläkarföreningens Astma och Allergisektion rekommenderar Airsonett som tilläggsbehandling vid svår astma. Airsonetts vision är att bli världsledande inom allergen avoidance lösningar, och Airsonett har definitivt kommit en bra bit på vägen mot det målet.

 airsonett-woman

Airsonett förhöjer Kajsas livskvalitet

Kajsa Blomstrand Dalgren, som haft svår astma sedan barndomen, fick tips om Airsonett av sin läkare för drygt fem år sedan. Genom att använda Airsonett varje natt upplever hon både minskade astmasymtom och en förbättrad livskvalitet.
–Efter att jag börjat med Airsonett blev jag inte förkyld lika ofta som tidigare, det känns som att den stärker mitt immunförsvar. Jag sover betydligt bättre på nätterna och kan numera sova med öppet fönster, även på våren då pollensäsongen är som värst. Jag är verkligen jättenöjd med min Airsonett, nu kan jag inte leva utan den, säger Kajsa Blomstrand Dalgren, som även är pollenallergiker.

Läs mer på Airsonetts hemsida

Airsonett

aett-2009

Airsonett är en behandling för patienter som har svår astma och som trots medicinering med astmaläkemedel har dåligt kontrollerad astma. Behandling med Airsonett innebär att patienten sover i ren luft. Studier visar att Airsonett hämmar allergin, minskar inflammationen och ökar livskvaliteten. Airsonett har inga farmakologiska biverkningar och är utvecklad för både vuxna och barn. Kontakta din läkare för att höra om Airsonett kan vara lämpligt för dig.

(Visited 539 times, 1 visits today)