Olympus- en attraktiv utvecklingspartner för sjukvårdens aktörerOlympus har nästan 100 års erfarenhet av att utveckla världsledande endoskopiutrustning och tillhör de globala marknadsledarna av optisk och mekanisk utrustning för bland annat titthålskirurgi och öppen kirurgi. Olympus är dessutom en innovativ utvecklingspartner till sjukvården och bidrar därigenom till att utveckla framtidens hälso-och sjukvård.

Vi kan erbjuda en omfattande bredd inom endoskopiprodukter för såväl flexibel och stel endoskopi som endoskopitillbehör och kirurgi. Vi har även integrationslösningar gällande mjukvaror och tekniken bakom de fysiska produkterna. Vi är marknadsledande inom den flexibla endoskopin, men utvecklas, tack vare våra innovativa produkter, starkt även inom andra affärsområden. Vi är övertygade om att vi, i egenskap av medicintekniktutvecklare, fyller en viktig funktion i arbetet med att lösa vårdens framtida utmaningar, säger Yonna Olsson, vd för Olympus Sverige.
Olympus är en stabil, långsiktig och mångsidig partner som är med och utvecklar vården, bland annat genom en kontinuerlig dialog med läkare angående hur diagnostik och behandling kan effektiviseras med hjälp av medicintekniska lösningar och innovativa projekt. Det ger företaget möjlighet att bidra aktivt till att utveckla lösningar på sjukvårdens övergripande framtidsutmaningar.

Utvecklar processlösningar för framtidens sjukvård

–Vi befinner oss i ett intressant expansivt skede inom många affärsområden, däribland kirurgi. Våra produkter karakteriseras av en genomgående hög kvalitetsnivå med funktioner, ljusfrekvenser och optik som möjliggör en optimal bildkvalitet, vilka bland annat kan tillämpas vid diagnostisering av cellförändringar, säger Yonna Olsson.
I augusti 2014 inledde Olympus ett samarbete med Nya Karolinska Sjukhuset i Solna. Samarbetet är unikt eftersom det rör sig om ett partnersamarbete där Olympus och NKS tillsammans arbetar för att utveckla processlösningar som effektiviserar framtidens vård.

–Vi är förstås mycket stolta över samarbetet, som sträcker sig längre än enbart produktutveckling. Här är vi en aktiv partner som använder hela vår samlade kompetens och erfarenhet, säger Yonna Olsson.

Mer information finns på: www.olympus.se

Fakta om Olympus

olympus

  • Grundades 1919 i Japan
  • Fler än 35 000 anställda över hela världen varav cirka 70 är placerade i Sverige
  • Uppdelat i 4 divisioner – Medical Systems, Micro Imaging Solutions, Measurement & Inspection Solution, Consumer Products
(Visited 598 times, 1 visits today)