Adlego Biomedical testar nya coronavaccin: ”Kul att mindre svenska företag kan bidra”

I ovissa tider där många företag anser sig ha mindre att göra är det tvärtom för svenska Adlego Biomedical. Med allt från arbete med tester av nya coronavaccin, en ny aktieägare, och flera omfattande projekt om cancerbehandling går de en ljus framtid till mötes.

Lumito ett steg närmare en världsmarknad på 8 miljarder dollar

Lumito, med ursprung i avdelningen för atomfysik vid Lunds Lasercentrum, är specialiserat inom medicinsk forskning och utveckling på avbildningsteknik.

Adlego Biomedical för läkemedelsutvecklingen framåt

För att nå kommersialisering behöver pre-kliniska studier genomföras innan läkemedelsmyndigheten kan godkänna kliniska prövningar. Det biomedicinska forskningsbolaget Adlego Biomedical arbetar med små och medelstora läkemedelsföretag och genomförde förra året 115 enskilda projekt.

Därför går du upp i vikt med åldern

Många personer har svårt att hålla vikten i schack i takt med att de åldras. Nu kan ny forskning från Karolinska Institutet förklara varför: omsättningen av fettmolekyler, de så kallade lipiderna, minskar när vi blir äldre och gör det lättare att gå upp i vikt, även om vi inte äter mer eller tränar mindre. Forskarna […]

Så kan Lumito förändra vävnadsdiagnostiken

Lumito är specialiserade inom medicinsk teknik för digital patalogi. Nu har de utvecklat ett innovativt analysinstrument med tillhörande infärgningsvätskor som kan hjälpa sjukvården att bemöta det växande behovet av snabb och säker diagnostik.

Nanexa blir produktbolag med stor potential

Drug delivery-bolaget Nanexa har tagit en unik position på marknaden genom att lyfta in ytbeläggningstekniken Atomic Layer Deposition (ALD) in i läkemedelsutvecklingen

Umeå Universitet lyfter global hälsa

Är du intresserad av hur ojämlikhet påverkar folkhälsan i Sverige och i andra delar av världen? Vill du veta mer om hur hälsa kan främjas och sjukdomar förebyggas? Vill du göra skillnad i Sverige och ute i världen? Då är något av Umeå universitets tvååriga mastersprogram i folkhälsovetenskap utbildningen för dig!